2-2 Anders Nilsson (Nicklas Mattsson) 75 min
2-4 89 min
3-4 Filip Zahn 90 min

Varningar
Mikael Fransson 76 min

Förlust i stormig tillställning i sista seriematchen. Matchen mot IFK Ystad spelades under extremt svåra förhållande där det var full stormstyrka i planens riktning. IFK Ystad hade medvind i första halvlek vilket ledde till att de pressade oss rejält under första 45. Men matchens första målchans är ändå Östra Torps. I den 6:e minuten spelar Martin Rengbo upp bollen till Anders Nilsson i Ystads straffområde och Anders är fri och skjuter men målvakten gör en fantastisk fotparad. I den 9:e minuten skjuter Ystad ett skott som touchar någons ben och ställer Andreas Sonesson i målet och 0-1 är ett faktum. I den 20:e minuten frispelas Mikael Fransson av Anders Nilsson men Mikaels skott går över målet. I den 39:e minuten lyfts en frispark in i Torps straffområde och en perfekt nickskarv ställer Sonesson i målet och vi har 0-2. Första halvlek har dominerats av IFK Ystad som har haft stort bollinnehav och många chanser. Östra Torp startade andra halvlek med att försöka ta tag i spelet och skapa tryck på Ystad. I den 47:e minuten slår Patrik Andersson ett fint inlägg till Anders Nilsson som från nära håll skjuter över. I den 51:a minuten slår Kaj Nurmi ett halvt misslyckat inlägg som tar i ribbans överkant. I den 59:e minuten slår Ystad en frispark som skarvas upp i undersidan av Sonessons ribba och ut. I den 66:e minuten slår Kaj Nurmi ett mycket fint inlägg som Anders Nilsson avslutar direkt på och sätter säkert i mål. Ett riktigt klassmål. Detta var Anders 22:a seriemål i år. Nu startar en väldigt hård press från Torps sida. I den 68:e minuten tar Patrik Andersson sig runt på högerkanten och Patrik spelar bollen snett bak till Mikael Fransson som skjuter direkt men målvakten gör en fin fotparad. I den 75:e minuten skjuter Nicklas Mattsson ett skott utanför Ystads straffområde och Anders Nilsson är med där framme och styr in kvitteringen till 2-2. Detta var Anders 23:e seriemål i år. I den 78:e minuten slår Filip Zahn ett fint inlägg till Anders Nilsson men Anders skott går utanför. I den 83:e minuten gör Andreas Sonesson en bra räddning när han räddar ett friläge. Sekunderna senare lyft ett inlägg in i Torps straffområde och anfallaren lobbnickar elegant bollen i mål fram till 2-3 för Ystad. I den 89:e minuten när Torp flyttat fram ytterliggare spelas bollen snett bak i Torps straffområde och en framrusande Ystadspelare placerar bollen stolpe in fram till 2-4. I matchens sista minut blir Filip Zahn fälld 20 meter från mål. Filip Zahn stegar själv upp och stänker dit 3-4 på en frispark rakt i mål! Elegant. Frisparksmål är vi inte bortskämda med. Detta var Filips 11:e seriemål i år. Östra Torp hinner inte med fler avslut så matchen slutar 3-4 vilket gjorde att Askeröd gick om Torp och att IFK Ystad gick om Skillinge och Anderslöv vilket ledde till att Ystad klara sig undan kval. Förlust i serieavslutningen och nya tag inför kvalspelet till division 4. I nästa match som är kvalomgång 1 och enkelmöte väntar Ovesholms IF borta lördagen den 10:e oktober klockan 14:00.